Jak se stát „miláčkem“ sociálních sítí. Buď Peštou!

4. 10. 2019 7:07:07
A už je to tady zase, Viktor Pešta, jak se říká, strčil ruku do vosího hnízda a na sociálních sítích to je jedno píchnutí, popopíchnutí za druhým. Už mi to přijde jako takový kolorit naší scény. Cokoliv Viky udělá, udělá špatně.

Ani nevím, kde se ta nevraživost k jeho osobě vzala. Možná během UFC, kdy se spoustě lidí nelíbil jeho styl a spílali mu, že tam nemá co dělat. I další jeho kroky většinou ocenili bučením a palcem dolů. Když si říkal o zápas Karlosem Vemolou, nadávali, že na něj nemá nárok a teď jsou pobouřeni znovu. Na Oktagonu 15 totiž bude bojovat s Michalem Martínkem o pás v těžké váze!

Přitom k tomuhle zápasu vlastně prapůvodně nemělo vůbec dojít. Viktor měl poprvé regulérně přestoupit do polotěžké váhy a střetnout se s americkým bombarďákem Jeremy Kimballem. Mohla to být super podívaná, možná větší, než zápas století, kdyby se Jeremy nerozhodl startovat na Oktagonu 14 v Bratislavě, kde ho v prvním kole ukončilo německé zjevení – Timo Feucht!

Najednou bylo všechno jinak. Jeremy s Viktorem jít nechtěl, Feucht jakbysmet a nikdo další se na zápas s ním nehlásil. Ticho na české pěšině. Samozřejmě, mohl se Viktorovi přivést někdo z ciziny, ale kdo, aby to mělo ty správné grády? A tak se objevila nabídka na titulový zápas s Martínkem. Pecka?! Pro některé bohužel ne.

Na OKTAGON MMA se mi líbí, že se k titulu šampiona dostane zápasník až po určité době v organizaci. Rozhodně o něj nebojujete hned, jako jsem to viděl na mnoha turnajích, doma i ve světě. Něco ve smyslu, hele uděláme první turnaj a hned rozdáme tři, čtyři pásy, pokud možno s podtitulem světový nebo evropský, abychom nalákali víc lidí do hlediště. Ne, tuhle filozofii OKTAGON nerazí.

Michal Martínek si musel odzápasit své, aby se stal šampionem! Ale už v Bratislavě jsem si říkal, že mu dá hodně práce, aby ho udržel. Sledoval jsem totiž dominantní výkon slovenského těžkotonážníka Martina Budaye, který porazil Daniela Dittricha. Tedy stejného soupeře, kterého, v zápase o titul, ukončil i Martínek.

Buday by si zápas o pás jednoznačně zasloužil, kdyby nepřišel Pešta!

Jak už jsem psal, spoustu lidí mu předhazuje, že si zápas o titul nezaslouží. Proč ne? Že v těžké neodzápasil ani jeden zápas? Ten poslední byl vypsán do 96 kilogramů, takže spíš těžká než polotěžká. Že vybojoval pod OKTAGONem jen jeden zápas a hned ten další jde o titul. Něco podobného už tu přece bylo, ne? Tomáš Deák. Také jeho druhý zápas byl o pás! A nikdo se tomu vůbec nedivilo. Deák je totiž ověřená značka, prošel spoustou bitev, v kterých obstál, stejně jako Pešta.

Ke vší úctě k Budayovi, Viktor toho má za sebou mnohem víc, a hlavně porazil daleko zvučnější jména než on, a proto si možnost vyzvat šampiona zaslouží!

Když jsem se dozvěděl, že by Viktor mohl zápasit s Michalem Martínkem, napadly mě dvě věci. Za prvé, jak to bude vypadat, když se někdo zraní z dvojice Vémola Végh. Původní myšlenka totiž byla, že v případě, že jeden z nich odstoupí, Pešta, nebo Kimball se využije jako náhradník. Tím pádem určitá možnost, že by se Viktor mohl dostat k vytouženému zápasu s Karlosem. Díky nabídce na Martínka, to ale vzdal, jako by tušil, že i kdyby se k něčemu takovému schylovalo, tak z toho Vémola vycouvá.

A za druhé jsem se podivoval, že to Martínek vzal. Vzápětí mi ovšem došlo, že je to od něj chytrý tah. Když prohraje, tak se svým způsobem nic nestane. Prohrál jsem s Viktorem Peštou, který zápasil v UFC! To zní daleko líp, než kdyby odevzdal pás Martinu Budayovi, ne? A když vyhraje, tak to bude neskutečná bomba.

A Viktor? Ten může v tomhle zápase jenom ztratit. V jednom má ale jistotu, jeho věrní hateři si ho najdou, ať vyhraje, nebo prohraje. A přitom mu jde o to samé, co všem. O místo na slunci.

Autor: Daniel Barták | pátek 4.10.2019 7:07 | karma článku: 8.94 | přečteno: 303x

Další články blogera

Daniel Barták

Poslední svého druhu. Zabiják ze staré školy.

8. srpna nad ránem nás čeká střed dvou těžkotonážníků bojujících v hlavním zápase večera o prozatímní titul těžké váhy organizace UFC. Američan Derrick Lewis proti dosud neporaženému Francouzi Cirylu Gane.

7.8.2021 v 15:43 | Karma článku: 6.43 | Přečteno: 243 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 55 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 398

Jsem trenér MMA a Brazilského jiu-jitsu v Penta gymu Praha. Píšu hororové povídky a MMA blog. Loni mi vyšel horor Stinná místa a letos kniha o historii MMA Život v kleci. Vše o mě můžete najít na www.danbartak.cz
Co je MMA? Je to zkratka anglického Mixed Martial Art. Jedná se o moderní plnokontaktní sport, využívající kopy, údery, zápas ve stoje, porazy a boj na zemi (údery, páky a škrcení) různých bojových a sportů.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...