Hodiny, kdy si plníte sny. Jak jsem si sáhl na UFC

6. 06. 2019 7:07:07
Je 30. květen 2014. Nasedám do Toyoty GT86, kterou řídí Jirka Mamut Paluska. Cíl je jasný: Nach Berlin. Těšíme se moc, vždyť zítra tam bude mít na turnaji nazvaném UFC Fight Night 41: Mark Munoz vs Gerard Mousasi Viktor Pešta svůj

UFC debut a mi budeme jako jeho trenéři u toho!

Po příjezdu se mu v hotelu Hilton okamžitě nakvartýrujeme do pokoje a následně jdeme obhlédnout okolí. Nejdřív se seznámíme s jeho parťáky Allstars Training Center ze Stockholmu, v kterém trénuje a pod jehož managmentem působí. Takže si postupně třeseme rukou s hlavním koučem Andreasem Michaelem a jeho hvězdami Rezou Madalim, Ilirem Latifim, ale hlavně Alexanderem Gustafssonem. Nikdo z nás ještě neví, že takřka na chlup přesně za pět let ukončí kariéru.

Jsou tam i další kluci, jejichž jména by vám nic neřekla, a s kterými jsem se poprvé viděl více jak před rokem na after party po turnaji Heroes FC ve švédském Halmstadu. Viktor zde prohrál na body velmi kontraverzní zápas s domácím Yosefem Ali Mohammadem. Tedy prohrál. Po našem protestu, místní federace po několika dnech výsledek změnila v náš prospěch.

Popravdě, to, že jsme regulérně vyhráli už v hale, viděli všichni, kromě bodových. I právě kluci kolem Gustafssonova managmentu, kterým se Viktorův výkon natolik líbil, že ho následně vzali pod svá křídla.

Abych nezapomněl, ten zápas byl památný i tím, že jsme za něj nikdy nedostali zaplaceno. A s námi spousta dalších zápasníků z celého světa. Zůstalo jen u slibů. Nikdo z nás tehdy netušil, že se něco podobného stane i za šest let u nás.

Ale zpátky do Berlína. Právě jsme se se Švéďaky rozloučili, pokračujeme dál po chodbách Hiltonu. V jedné z nich narážíme na legendu světového MMA Georgese St-Pierra. Okamžitě se ze mě stává poblázněný fanoušek, který se k němu žene a žádá o fotku. Vůbec mi nevadí, že má v ruce jídlo, které si v klidu vychutnává. Nemá šanci, já chci fotku. Nakonec souhlasí. Je to frajer. Ustál to, neposlal mě někam, a i vykouzlil lehký úsměv na tváři. Díky GSP!

Na vážení je zase sám nejvyšší z nejvyšších prezident UFC Dana White. Přeje nám hodně štěstí, kdyby mi ještě podal ruku, asi bych si jí už nikdy neumyl. Ne kecám, šlo by to dolů.

Večer pak jdeme s celou švédskou ekipou, v které moc skutečných Švédů není, spíš Řekové, do restaurace. A koho tam nepotkáváme? Jacoba Durana alias Stitche, asi nejznámějšího cutmana. Okamžitě se pouští do řeči Mamutem a obdivuje jeho bundu. Ještě neví, že ho za pár let z UFC vyhodí nebo, že si zahraje ve filmu Creed.

Druhý den odpoledne jedeme autobusem do berlínské O2 World areny, kde si zápasníky bere Dana White stranou, aby jim přednesl motivační řeč. Potkáváme další známou tvář Deana Listera, světovou špičku v grapplingu, který si mě překvapivě pamatuje z dob, kdy v Pentě, ještě ve Strašnicích, dělal před více než sedmi lety seminář.

Pak se jdeme připravit na zápas Ruslanem Magomedovem, těžkou váhou z Ruska. Taky ještě neví, že za pět let bude prvním zápasníkem, který dostane od americké antidopingové organizace USADA celoživotní zákaz.

Do zápasu nastupujeme za tonů Vltavy od Bedřicha Smetany, při které nám běhá mráz po zádech. Následně se před klecí loučíme s Viktorem a jdete přes ní přehodit banner. Vyšplháme na pletivo, odkud sledujeme klec.

Poprvé v životě si připadám jako v nějakém filmu. Nevnímám hučení fanoušků, jsem plně soustředěný na to, co se děje v oktagonu. Na moderátora Bruce Buffera, který představuje oba bojovníky.

Nakonec se přece jenom musíte pohnout. Jdeme se posadit na židle určené pro trenéry a začínáme koučovat náš životní zápas.

Viktor svůj premiérový zápas o chlup na body prohrává. Škoda, ale na nejmladší těžkou váhu v UFC to nebyl vůbec špatný výkon.

Taky ještě neví, že pod touhle organizací stihne ještě další čtyři zápasy, než bude odejit. Stejně jako já netuším, že za pět let o našem debutu v UFC napíšu blog. A byl bych vlastně rád, kdybych třeba za dva roky psal další blog o UFC, například o návratu Viktora Pešty. A klidně by to mohlo být v Praze. Tentokrát bych nemusel jet ani Toyotou GT86, do arény bych to vzal krtkem.

Autor: Daniel Barták | čtvrtek 6.6.2019 7:07 | karma článku: 6.37 | přečteno: 168x

Další články blogera

Daniel Barták

Poslední svého druhu. Zabiják ze staré školy.

8. srpna nad ránem nás čeká střed dvou těžkotonážníků bojujících v hlavním zápase večera o prozatímní titul těžké váhy organizace UFC. Američan Derrick Lewis proti dosud neporaženému Francouzi Cirylu Gane.

7.8.2021 v 15:43 | Karma článku: 6.43 | Přečteno: 243 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 55 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 398

Jsem trenér MMA a Brazilského jiu-jitsu v Penta gymu Praha. Píšu hororové povídky a MMA blog. Loni mi vyšel horor Stinná místa a letos kniha o historii MMA Život v kleci. Vše o mě můžete najít na www.danbartak.cz
Co je MMA? Je to zkratka anglického Mixed Martial Art. Jedná se o moderní plnokontaktní sport, využívající kopy, údery, zápas ve stoje, porazy a boj na zemi (údery, páky a škrcení) různých bojových a sportů.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...